Home Stress blogs Boekrecensies Boekrecensie: Nooit meer stress

Boekrecensie: Nooit meer stress

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er tegenop zag om eraan te beginnen, aan het boek van Onno Nieveen. Wat is in hemelsnaam PPD-resonantie?

Op zoek naar antwoorden kom ik te weten dat het ene trillende voorwerp een ander voorwerp in trilling brengt. In dit geval gaat het om helende resonanties die aanwezige stress in ons lichaam-geest systeem neutraliseren. Imprints, restanten van het verleden, bepalen in hoge mate hoe onze toekomst er uitziet. Dat verleden kan met behulp van daarop afgestemde genezende resonanties, de PPD-resonanties, langzaam geneutraliseerd worden.

Volgens de schrijver is dit de missing link in de aanpak van menselijke problemen en ziekten. Hij legt op een boeiende manier het verschil uit tussen de reguliere geneeskunde en homeopathie en neemt de lezer aan de hand mee naar de niet-materiële wereld, een universum dat gebruik maakt van intuïtieve kennis zoals druïdes, sjamanen en medicijnmannen ook al deden. Alles is met alles verbonden. Zo kom ik te weten dat het menselijk DNA voor 65% overeenkomt met dat van een banaan en 99% met een chimpansee en bonobo. Niets staat op zichzelf, zoals het immuunsysteem en onze persoonlijke ontwikkeling met elkaar verbonden zijn.

De spirituele tradities verwijzen naar een absolute waarheid, een realiteit zoals die werkelijk is. PPD-resonantie maakt onderdeel uit van dit spectrum. Als we de geest trainen gaat het erom het leven te zien zoals het is, zonder het te proberen te veranderen of van af te wenden. Als er namelijk geen verwachtingen zijn, is er ook geen innerlijke stress. Alertheid en tot inzicht komen vraagt om een naar binnen gekeerde aandacht die we dienen te trainen. Zo komen we uit bij mindfullness en de Dalai Lama, die stelt dat we innerlijke morele waarden uit het oog verliezen. In plaats daarvan moet de mens de innerlijke kwaliteiten koesteren, ondersteunen en trainen.

Gelukkige mensen hebben namelijk een beter functionerend immuunsysteem en leven langer dan mensen die een stressvol en ongelukkig bestaan leiden. Hoewel PPD-resonantie zijn waarde in de praktijk bewijst en de meditatieve geluidsfragmenten vooral worden ingezet bij traumatische ervaringen in conflictgebieden, blijft de Westerse wereld enigszins achter. Het maakt meer en meer onderdeel uit van een integrale aanpak in de therapeutische praktijk.

Ondanks mijn scepsis als het gaat om geneeswijzen in het alternatieve circuit, bevat het boek wijsheden die aan het denken zetten. Om de trillingen tot je door te laten dringen en de stress te doen laten verdwijnen, verwijst de auteur naar zijn website waarop fragmenten van PPD-resonanties te beluisteren zijn.

‘Nooit meer stress’ is te bestellen bij Bol.com


Advertentie

Moe, lusteloos, angst en paniek?
Stress, overspannen, burn-out?
Uw herstel begint hier!

BoFit biedt snel deskundige hulp bij burn-out en stress gerelateerde klachten, zoals slecht slapen, veel piekeren, hartkloppingen, hyperventilatie en een slechte concentratie.

Beweging en coaching in de natuur

Onze ervaren coaches werken volgens de effectieve BoFit-methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met cognitieve en mentale coaching in de natuur. In vier opeenvolgende stappen werkt u eerst aan uw fysieke, mentale en emotionele herstel en daarna bouwt u uw eigen kracht op. De BoFit-methode is wetenschappelijk onderbouwd.

Resultaat van het BoFit-hersteltraject:

  • Positief zelfbeeld en een goede lichamelijke conditie.
  • Gezonde gedrevenheid en een optimale energiebalans.
  • Gerichte buikademhaling en een ontspannen lichaamshouding
  • De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om gewenste keuzes te maken.

Meer informatie >

Exit mobile version