Minder stress door app op je smartphone

743

Minder stress door app op je smartphone

Een app op je smartphone kan in 25 minuten de angst wegnemen en de stress verlagen. Dit blijkt uit recent onderzoek. De app is ontwikkelt aan de hand van een nieuwe cognitieve benadering genaamd: ‘attention-bias modification training (ABMT)’.

De onderzoekers hebben 78 deelnemers met stress en angstklachten een spelletje laten spelen op hun smartphone gedurende 25 tot 45 minuten. Na deze periode moesten de proefpersonen een toespraak geven in het openbaar wat normaal gesproken een stressvolle situatie is voor hen. Een vergelijkbare groep moest een placebo spelletje spelen dat niet is ontwikkelt aan de hand van ABMT.

De eerste groep vertoonde tijdens de toespraak minder nerveuze trekjes en rapporteerden ook minder stress- en angstgevoelens achteraf.

‘Dit onderzoek kan een begin zijn naar een nieuwe behandeling van psychische problemen. Wanneer er een goede app is ontwikkelt kan dit een zeer goedkope en laagdrempelige manier zijn om mensen met stress te helpen.’ aldus de onderzoekers. Op dit moment is de AMBT app nog niet beschikbaar. Er zijn echter wel andere apps om je stressniveau te beheersen.

MindFulness apps om op je telefoon te gebruiken

Er zijn verschillende mindfulness apps beschikbaar die kunnen helpen bij het beoefenen van mindfulness. Hier zijn vijf populaire mindfulness apps:

  1. Headspace (https://www.headspace.com/nl): Headspace biedt een scala aan meditatieoefeningen, mindfulness oefeningen en ademhalingstechnieken om stress te verminderen, de concentratie te verbeteren en de algehele mentale welzijn te bevorderen.
  2. Calm (https://www.calm.com/nl): Calm is een bekende mindfulness app die meditatiesessies, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen aanbiedt om stress te verminderen, de slaap te verbeteren en meer innerlijke rust te ervaren.
  3. 10% Happier (https://www.tenpercent.com/nl): 10% Happier is een mindfulness app die meditatielessen en cursussen aanbiedt, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, om stress te verminderen, emotioneel welzijn te bevorderen en de geest te kalmeren.
  4. Smiling Mind (https://www.smilingmind.com.au/nl): Smiling Mind is een gratis mindfulness app die speciaal is ontwikkeld voor kinderen, tieners en volwassenen. Het biedt meditatieoefeningen en mindfulness trainingen om de mentale gezondheid te verbeteren en stress te verminderen.
  5. Insight Timer (https://insighttimer.com/nl): Insight Timer is een mindfulness app met een grote bibliotheek aan meditatieoefeningen, geleide meditaties en ontspanningsoefeningen van verschillende instructeurs over de hele wereld.

Let op: Het is altijd belangrijk om de privacy-instellingen en de voorwaarden van een app te controleren voordat je deze gebruikt om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan je persoonlijke behoeften en voorkeuren.

------------------------------------------------------

8-weekse MindFulness MBSR training in 5 dagen!

Advertentie - Geen 8 weken 2,5 uur per week maar 5 dagen intensief een MindFulness training incl. GRATIS 8 weken online coaching. Sneller resultaat en net zo effectief. De '5-daagse MindFulness training' van MindFulGenieten is een praktische 5 daagse training met vele praktische handvatten om gelijk in je dagelijkse leven toe te passen.
Bijna 400 mensen hebben al een mindfulness training gevolgd bij MindFulGenieten en uitstekende blijvende resultaten geboekt! Begin nu met jouw verandering in je eigen leven. >