Je ziet ze steeds meer op het werk. Relaxruimten met een spelcomputer. Voor veel mensen nog een vreemde gewaarwording. Onderzoekers ondersteunen dit echter inmiddels. Gamen lijkt een goed middel tegen stress. 

In het het onderzoek is er gewerkt met 3 groepen mensen. De eerste groep speelde tijdens hun pauze van 5 minuten een game genaamd ‘Sushi Cat’. De tweede groep deed een ontspanningsoefening en de derde groep zat 5 minuten stil op een stoel zonder iets te doen.

De resultaten waren zeer opvallend. Zoals verwacht was er een reductie van stress en zorgen waar te nemen bij de groep die ontspanningsoefeningen had gedaan. De groep die vijf minuten niets deed bleek echter een negatief effect te ervaring op het stressniveau. Het stilzitten zonder afleiding gaf hen de mogelijkheid nog meer na te gaan denken over hun zorgen en stress.

Als laatste bereikte de groep die een game speelde de beste resultaten. De stress nam bij hen het meeste af en de cognitieve vermogens gingen omhoog.

De onderzoekers concluderen dat het verleggen van de focus het beste werkt. Een game vereist meestal de volledig concentratie en aandacht waardoor de focus even volledig weg is van het werk. Hierdoor kan het lichaam en de geest de stress even loslaten wat dus een gunstig effect heeft.

Het advies van de onderzoekers is dan ook om niet de hele dag continu te werken. Een aantal korte pauzes waarin je iets leuks doet zoals het spelen van een game heeft positieve effecten. Naast dat het prettig is voor jezelf, zorgt het er ook voor dat je vervolgens je werk beter uitvoert.

Een goed onderzoek om eens te tonen aan je baas. Wanneer hij een game-room inricht met een Playstation inclusief Playstation Plus 12 maanden, is dat voor iedereen beter. Jij kan gamen en de baas heeft een productievere medewerker!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here