Ontspanningstherapie: wat is het en wat zijn de voordelen ervan?

5

Stress is iets heel menselijks. Het is dan ook normaal dat we zo nu en dan wel wat stress ervaren en soms is het ook weleens goed. Wanneer we stress voelen, kunnen we ons soms beter presteren of kunnen we beter tot actie overgaan. 

Toch is té veel stress niet goed voor je lichaam: te veel stress kan zorgen voor klachten. Gelukkig kun je wel op zoek gaan naar een oplossing. Zo kun je bijvoorbeeld baat hebben bij ontspanningstherapie. Wat dat precies is en wat de voordelen ervan zijn, zetten we hieronder voor je op een rij.

Wat is ontspanningstherapie eigenlijk?

Als je regelmatig last hebt van stress, kun je eens nadenken over het volgen van ontspanningstherapie. Dankzij ontspanningstherapie kun je weer leren te ontspannen, waardoor je jouw lichaam en hersenen ook tot rust laat komen. Bij ontspanningstherapie leer je vaak ook hoe je beter kunt ademen door middel van ademtherapie. Hierdoor komt jouw lichaam op de juiste manier tot rust. En leren ontspannen en tot rust komen is heel belangrijk voor het lichaam.

Voordelen van ontspanningstherapie

Ontspanningstherapie heeft natuurlijk een groot voordeel, en dat is beter kunnen ontspannen. Toch zijn er nog meer voordelen op te noemen wat ontspanningstherapie met zich mee kan brengen.

1. Beter slapen

Als je je beter kunt ontspannen dankzij ontspanningstherapie, kun je ook beter in slaap komen. Bovendien zorgt een ontspannen lichaam er ook voor dat je beter kunt doorslapen. En een goede nachtrust is natuurlijk voordelig voor het lichaam, zoals we allemaal wel weten.

2. Betere concentratie

Een ontspannen lichaam met daarbij een goede nachtrust zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren overdag. Een goede concentratie is belangrijk om jouw dagelijkse werkzaamheden uit te kunnen voeren. Je kunt je beter focussen en je kunt beter nadenken, waardoor je weer beter kunt presteren.

3. Beter in je vel

Een ontspannen lichaam en een ontspannen geest zorgt ervoor dat je beter in je vel kunt zitten. Je maakt je wellicht minder druk om bepaalde zaken en je kunt beter relativeren.

Ook ontspanningstherapie volgen?

Ervaar jij ook weleens stress en wil jij de voordelen van ontspanningstherapie zelf ervaren? Dan is het goed om eens te kijken naar jouw zorgverzekering en te checken of je recht hebt op een vergoeding. Het kan namelijk handig zijn om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten, aangezien ontspanningstherapie in veel gevallen onder de fysiotherapie valt. Je kunt zorgverzekeringen vergelijken door gebruik te maken van de zorgvergelijker. Bovendien is het een goede tip om te kijken welke zorgverzekeraars ontspanningstherapie vergoedingen aanbieden. 

------------------------------------------------------

8-weekse MindFulness MBSR training in 5 dagen!

Advertentie - Geen 8 weken 2,5 uur per week maar 5 dagen intensief een MindFulness training incl. GRATIS 8 weken online coaching. Sneller resultaat en net zo effectief. De '5-daagse MindFulness training' van MindFulGenieten is een praktische 5 daagse training met vele praktische handvatten om gelijk in je dagelijkse leven toe te passen.
Bijna 400 mensen hebben al een mindfulness training gevolgd bij MindFulGenieten en uitstekende blijvende resultaten geboekt! Begin nu met jouw verandering in je eigen leven. >