Over Stressplein

Ronald Nico
Ronald Nico – Oprichter Stressplein

S tressplein ben ik gestart na een burn-out. Mijn burn-out periode heeft 1,5 jaar geduurd en in deze periode heb ik mij volledig op deze ‘ziekte’ gestort om mezelf te genezen. Het viel me op dat mensen met een burn-out het vooral zelf moeten uitzoeken. Niet omdat mensen niet behulpzaam zijn, maar vooral omdat mensen niet weten wat ze ermee aan moeten. Daarnaast worden symptomen die bij een burn-out horen vaak jarenlang genegeerd. Wanneer er geen directe medische oorzaak is zijn er weinig mensen die aan de oorzaak ‘stress’ denken.

Wanneer het te laat is en je in een ‘burn-out’ bent beland kan niemand je vertellen wat je moet doen. De medische wereld lijkt zelfs (nog steeds) met man en macht het stempel ‘burn-out’ te vermijden.

Stressplein is met ruim 25.000 bezoekers per maand de grootste website op het gebied van stress.

Met Stressplein wil ik daar verandering brengen. Stressplein begon als een klein blog in 2013 waarop ik mijn eigen ervaringen deelde. Inmiddels is Stressplein met de hulp van tientallen experts uitgegroeid tot een groot platform, boordevol waardevolle informatie over stress. In 2015 is Stressplein genomineerd als website van het jaar georganiseerd door Multiscope en Emerce.

Stressplein stelt zich ten doel de maatschappij te informeren over stress-gerelateerde onderwerpen uit diverse bronnen. Daarnaast wil Stressplein het bewustzijn verhogen en mensen helpen zich weerbaar te maken tegen stress. Stressplein is met ruim 25.000 bezoekers per maand de grootste website op het gebied van stress.