Keeping Up Appearances

381

‘Keeping Up Appearances’ oftewel ‘Schone Schijn’ is een komische Britse televisieserie met in de hoofdrol de snobistische Hyacinth Bucket (“Bouquet”). Miss Bucket probeert in de serie een stuk boven haar stand te leven. Eigenlijk heeft ze een normaal huis en een normaal leven. Ze zou echter graag bij de hogere rangen horen. Om dit te bereiken loopt deze vrouw constant op haar tenen en komt ze steeds in moeilijke situaties terecht. Haar man Richard wordt meegetrokken in deze gênante situaties.

Door hoog van de toren te blazen en het perfecte plaatje na te bootsen, maakt zij het niet alleen zichzelf moeilijk, maar brengt ze ook haar naasten in verlegenheid. Buurvrouw Elizabeth wordt hier namelijk zo nerveus van, dat het servies regelmatig sneuvelt. Zus Daisy en haar slonzige man Onslow zullen ook nooit aan de verwachtingen van Hyacinth voldoen.

Waarom een column over deze serie? In de serie wordt uitvergroot hoe iedereen het zichzelf en elkaar heel moeilijk maakt. Wanneer je de verhalen op bijvoorbeeld Facebook leest, lijkt het of iedereen een perfect leven heeft. Er staan allemaal perfecte foto’s op, iedereen heeft perfecte vakanties en perfecte kinderen. Daarnaast hebben ze ook nog de perfecte baan en perfecte vrienden. Hetzelfde effect krijg je wanneer je iemand vraagt hoe de vakantie was of hoe het met zijn kinderen gaat. Niet alleen houden we iedereen voor de gek, we leggen hiermee ook de lat voor iedereen heel hoog. Wanneer we alsmaar geconfronteerd worden met deze perfecte levens, lijkt het op den duur dat ‘perfect’ de nieuwe norm is.

Wanneer je het zelf moeilijk hebt, krijg je al snel het idee dat je tekort schiet en de enige bent. Jouw vakanties zijn namelijk niet allemaal perfect. Je hebt weleens ruzie in je relatie en je baan is helemaal niet zo geweldig. Het goede nieuws is: Het is allemaal gebakken lucht. Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken anti-depressiva. Bovendien is het rustgevende middel Oxazepam het meest gebruikte geneesmiddel in Nederland. Gebruiken die mensen dit allemaal omdat het leven zo perfect is?

Het zou veel eerlijker zijn wanneer we tegenover elkaar de maskers eens zouden afzetten. Dan hoeven we de schone schijn niet op te houden. Het leven is nu eenmaal niet altijd makkelijk. Prettige en dramatische perioden zullen elkaar altijd afwisselen. Bedenk dus goed dat je niet de enige bent die weleens tegenslag heeft in zijn leven. ‘Elk huisje heeft zijn kruisje’ gaat in de meeste gevallen op. De zogenaamde ‘perfecte mensen’ hebben ook echt wel hun problemen. Ze weten het alleen heel goed te verbergen en brengen ‘Keeping Up Appearances’ zeer goed in praktijk.


Advertentie

Stress, overspannen, burn-out?

Moe, lusteloos, angst en paniek?

Uw herstel begint hier!

BoFit biedt snel deskundige hulp bij burn-out en stress gerelateerde klachten, zoals slecht slapen, veel piekeren, hartkloppingen, hyperventilatie en een slechte concentratie.

Beweging en coaching in de natuur

Onze ervaren coaches werken volgens de effectieve BoFit-methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met cognitieve en mentale coaching in de natuur. In vier opeenvolgende stappen werkt u eerst aan uw fysieke, mentale en emotionele herstel en daarna bouwt u uw eigen kracht op. De BoFit-methode is wetenschappelijk onderbouwd.

Resultaat van het BoFit-hersteltraject:

  • Positief zelfbeeld en een goede lichamelijke conditie.
  • Gezonde gedrevenheid en een optimale energiebalans.
  • Gerichte buikademhaling en een ontspannen lichaamshouding
  • De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om gewenste keuzes te maken.

 

--- Ik wil meer informatie ---