Stress verslaan met mindfulness meditatie

1399

Stress verslaan met Mindfulness meditatie, kan dat? We zien steeds vaker een groep mensen in pak verzamelt in een vergaderruimte zittend in de lotushouding. Het is een tafereel dat je meer en meer ziet in het bedrijfsleven.

De westerse wereld ontdekt steeds meer de voordelen van mindfulness technieken. Door meditatie toe te passen kun je angst, depressie en stress verminderen. Een publicatie van de American Medical Association gaf aan dat mindfulness net zo effectief kan zijn als antidepressiva. Echter dan zonder de vervelende bijwerkingen. Meditatie is niet perse zweverig, er zijn gewonen ademhalingsoefeningen die je kunt doen tijdens je drukke werkzaamheden. Met mindfulness kun je dus echt stress verslaan en je meer bewust laten leven. Dit alles met praktische handvatten die je tijdens een Mindfulness training of online cursus gegeven wordt.

Stress verslaan met mindfulness meditatie

Met mindfulness oefeningen kunnen mensen hun brein in het hier en nu brengen. Dit in tegenstelling tot de normale modus waar er altijd gedachten over het verleden en de toekomst rondgaan. Deze gedachten kunnen zorgen voor stress, angsten en depressie. Hieruit kunnen mensen weer overspannen raken of zelfs in een burnout terecht komen. Juist om te leren omgaan met gedachten kan al veel problemen voorkomen. Wij hebben dagelijks meer dan 70-80.000 gedachten en prikkels waarvan het merendeel negatief is, het is dus een hele opgave om hiermee om te gaan.

Meditatie zorgt er ook voor dat het brein effectiever gaat werken. Het verwerken van informatie gaat sneller en de besluitvaardigheid neemt toe. Mindfulness beschermt je brein tegen de grote hoeveelheden informatie van de moderne tijd en verbeterd het geheugen. Bovendien verbeterd het ook nog je humeur en versterkt het je immuunsysteem.

Beginnen met Mindfulness

Wil je aan de slag en je leven niet meer laten leiden door de chaos in je hoofd? Neem vandaag de eerste stap naar rust in je hoofd. De online cursus 'Mindfulness voor het dagelijks leven' van Mindfulnessdocent Rolf van Baalen is een aanrader. De cursus helpt je in 8 weken van chaotisch en gestresst naar rustig en gelukkig. Mindfulness is een bewezen techniek en met deze online cursus eenvoudig en goedkoop te leren. Begin nu >
Vorig artikelVerminder financiële stress – 6 tips
Volgend artikel10 tips om een burn-out te voorkomen
Edwin (1965) is ervaringsdeskundige. Hij kreeg een burnout en of dat niet genoeg was nog een 2e keer een burnout. Uiteindelijk was dat de trigger om het roer om te gooien. Nu is Edwin MindFulness trainer maar tevens ACT en NLP trainer. Mede auteur van MindFulKompas. Alle ervaringen die hij heeft opgedaan in zijn 30 jarige ondernemerschap brengt hij in de praktijk bij de diverse trainingen en coach trajecten. Edwin is eigenaar van Stressplein.nl