Boekrecensie: Ki,  kracht van binnenuit

667

Zoals altijd zoek ik voor mijn vakantie een aantal boeken uit die ik graag wil lezen. Dit jaar viel mijn oog onder andere op “Ki, kracht van binnenuit”. Ki gaat over een zakenman (Peter) die heel veel geld in zijn leven verdient en eigenlijk alles heeft wat een gemiddeld Westers mens zou willen. Helaas loopt hij wel bijna tegen zijn 2e burn-out en zoveelste depressie aan.

Tijdens een reis in Nepal komt hij in aanraking met de mysterieuze kracht ‘Ki’ en besluit voor lange tijd naar een klooster te gaan om het ‘geheim van Ki’ te ontrafelen. Na een moeizame start, begint hij steeds meer te begrijpen wat de kracht van Ki is en wat hij al die jaren verkeerd heeft gedaan in zijn leven.

ki-boekrecensie-stresspleinEenmaal terug van zijn reis besluit hij dat het ‘geheim van KI’ niet langer een geheim mag blijven en dat de Westerse wereld ook zijn vruchten moet gaan plukken van deze wijsheid.

Wat ik van het boek vond?

‘Ki, kracht van binnenuit’ is een zeer goed geschreven boek dat leest als een trein. Het is voor de meeste mensen niet moeilijk om zichzelf te herkennen in de drukke gestreste Peter. Daarmee is het boek zowel leuk om te lezen als een zelfhulpboek voor persoonlijke ontwikkeling.

Geloof ik dan persoonlijk in een universele kracht genaamd Ki? Nee, zeker niet. Geloof ik dan in het opperwezen Boeddha? Nee, ook niet. Ik geloof echter wel in de manier van leven en denken zoals beschreven in de boeddhistische leer. Ook geloof ik in de kracht van Mindfulness waar Ki feitelijk op neerkomt.

Ki, kracht van binnenuit is te bestellen bij Bol.com

Vorig artikelWanneer moet je ingrijpen bij grote werkdruk?
Volgend artikelOntspanningsoefeningen voor tussendoor
Ronald Nico (1985) is ervaringsdeskundige. Hij kreeg een burnout toen hij 27 jaar was. Ronald heeft door zijn eigen burn-out te analyseren veel kennis opgedaan. Hij baseert zijn artikelen op wetenschappelijk onderzoek. Hij is van nature (met respect) skeptisch als het gaat om alternatieve behandelingen. Hij heeft tientallen boeken over burn-out, stress en de combinatie met gezond leven gelezen. Ronald heeft ook diverse artikelen geschreven voor andere media en verscheen in dagblad de Metro. Ronald is de initiatiefnemer van Stressplein.