Stap voor stap

431

Sta jij op het punt een aanpassing in je leven te maken, maar merk je dat je tijdens het behalen van dit gestelde doel afhaakt of niet (meer) voldoende gemotiveerd bent?

Een grote valkuil is dat het beoogde doel té groot is en té snel bereikt dient te worden.

Ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoe het is om te snel een te groot doel te willen behalen; lukt niet!!! Daarnaast werkt het ook niet heel positief op mijn gemoedstoestand ;-). En laat ik nou net eind vorig jaar met mezelf de afspraak gemaakt hebben dat ik in mijn eigen tempo taken uitvoer en tijdig herstel- en ontspan momenten inlas. En dat gaat wat moeilijker wanneer ik vandaag bezig zou zijn met mijn doel van morgen.

Zodra je werkelijk iets in je leven wilt veranderen, is het van belang dit in kleine stappen te doen en vanuit het hier en nu. Stel jezelf hierbij de vraag: “wat kan ik op dit moment aanpassen/veranderen?”

Hieronder een drietal tips die mij geholpen hebben bij het bereiken van gestelde doelen:

  1. Maak een moodboard en beantwoord middels tekst of plaatjes de volgende vragen voor jezelf: “wat wens ik mijzelf toe in dit leven?” of “waar sta ik voor?”. Het maken van dit moodboard zorgt ervoor dat je hoofd leeg raakt. Eventueel kun je nog een aantal wensen verder uitdiepen na het uitschrijven.
  2. Stel liever één duidelijk doel, dan meerdere doelen tegelijk.
  3. Maak een (korte) wandeling in de natuur. Neem tijdens het wandelen snelle en grote stappen. Uitputtend toch..? Ga nu eens rustig stap voor stap vooruit en benoem bij elke stap één woord dat in je opkomt en te maken heeft met het doel dat jij wilt bereiken; bijvoorbeeld “meer structuur” of “rust” in je leven.Uiteraard kun je deze woorden noteren, maar doe dit in alle rust en stap voor stap. Zodra je voelt dat je een woord nog niet goed kan plaatsen, sta daar dan even bij stil. Adem een paar keer diep in en uit (sluit daarbij eventueel je ogen) en laat je gevoel spreken.

Ik ben benieuwd wat dit voor je doet en welke stappen je maakt!

Vorig artikelDe elektrische stoel
Volgend artikelHSP en de relatie tot stress
Als leefstijl coach wandel ik graag een stukje met jou mee zodat je weer in verbinding kan staan met jezelf. Met de natuur als ondersteunende krachtbron kun jij ontdekken wie je bent en waar jij voor staat. De diensten binnen innervibez lopen uiteen van het event Sparkling Vibez tot aan workshops en individuele coaching. Voor meer informatie: www.innervibez.nl.