fbpx
Home Stress blogs Stress meten met de app store

Stress meten met de app store

4227

Stress meten met app? Wanneer je veel last hebt van stress is het belangrijk om te weten hoe hoog je stressniveau daadwerkelijk is. Op die manier kun je bepalen wanneer je rust moet nemen en kun je ook leren welke activiteiten voor extra stress zorgen. Door het stressniveau op tijd te verlagen loop je niet het risico om overspannen te raken of in een burnout te belanden. Het meten van stress is niet eenvoudig. Je kunt natuurlijk de symptomen in de gaten houden en bepalen hoe erg je hier last van hebt. Je kunt echter ook doormiddel van apps een redelijk inzicht krijgen dus stress meten met app is mogelijk.

1) Heart Rate

Heart Rate is één van de vele apps waarmee je je hartslag kan meten. Je hartslag zegt heel veel over je huidige stressniveau. Stress zorgt voor een snellere en onregelmatigere hartslag. Wanneer je gedurende een wat langere periode je hartslag in de gaten houdt kun je vrij goed inschatten wanneer deze te hoog is en er iets mis is. Een prima methode is om bijvoorbeeld elke ochtend wanneer je wakker wordt je hartslag te meten. Een hoge hartslag verteld je dat je niet bent uitgerust en dat er iets aan de hand is. Het is wel zo dat niet alleen stress invloed heeft op je hartslag. Als je bijvoorbeeld flink hebt gesport dan kan het goed zijn dat je hartslag de volgende ochtend nog iets hoger ligt doordat je lichaam aan het herstellen is van de inspanning. Ga ook jouw stress meten met app Heart Rate.

2) Stress check

De applicatie Stress check meet op basis van je hartslag je stressniveau. De app meet niet alleen de hoogte van je hartslag, maar ook de stabiliteit van je hartslag. Door regelmatig te meten kun je proberen te ontdekken waar je stress van krijgt en wanneer je rust moet nemen. Zorg er voor dat het niveau niet te lang te hoog is. Zo voorkom je dat je overspannen raakt. Jouw stress meten met app Stress check.

3) Mindfulness

De app Mindfulness geeft je geen inzicht in je stressniveau, maar kan het stressniveau wel verlagen en is goed te gebruiken in combinatie met de twee eerder genoemde apps. Mindfulness is een prima app voor de beginner om bekend te raken met meditatie en met de eerdere genoemde apps is het effect onmiddellijk te meten.

Welke apps gebruik jij?