Zorgverzekering keuzestress

50

Het einde van het jaar nadert en dit kan meer één ding betekenen. Het nieuwe tarief voor de zorgverzekering 2020 word bekent. Aan alle kanten vliegt de promotie je om de oren en je zult weer een keuze moeten maken. Blijf ik dit jaar bij mijn huidige zorgverzekeraar, of stap ik over naar een betere of goedkopere zorgverzekering?

Het is belangrijk om een aantal zaken mee te nemen in je overweging. De prijs van de standaard basisverzekering ligt hierbij voor de hand. Dit is echter niet de enige variable en het is aan te raden om niet enkel hiernaar te kijken.

Aanvullende verzekeringen

De dekking van de basisverzekering is voor iedereen gelijk, dus hier hoef je niet in te duiken. In de aanvullende verzekeringen kunnen echter aanzienlijke verschillen zitten in dekking en de bijbehorende prijzen. Bedenk dus voor jezelf welke kosten je verwacht het komende jaar en maak ook een risico afweging. Welke kosten zou ik zelf kunnen dragen wanneer het misgaat en welke kosten wil ik verzekeren?

Eigen risico

Naast de aanvullende zorgverzekering is het ook verstandig om eens naar het eigen risico te kijken. Mensen die weinig kosten maken, kunnen heel veel geld besparen door voor een hoger eigen risico te kiezen. De premie kan zo met tientallen euro’s omlaag gaan per maand. Belangrijk hierbij is dat je ervoor zorgt dat je voldoende reserves hebt om het eigen risico te dragen. Wanneer je kiest voor een eigen risico van 800,- Euro scheelt dit flink in de maandlasten. Je moet echter wel voorbereid zijn, om in geval van een ongeluk of ziekte, deze 800,- Euro zelf te betalen.

Collectiviteit

Als laatste factor is het belangrijk om te kijken naar collectiviteitsvoordeel. Veel werkgevers bieden een collectiviteitsvoordeel voor hun werknemers. Echter niet alleen werkgevers doen hieraan mee. Ook veel sportbonden of grote verenigingen bieden vaak kortingen aan voor hun leden. Voor 2020 heeft de wetgever echter wel een wijziging doorgevoerd. In plaats van een maximale korting van 10% kan de korting nog maar oplopen tot 5% van het maandbedrag. Ondanks deze verlaging van de korting blijft het aantrekkelijk om dit te onderzoeken.

Reden genoeg om snel te beginnen om alles op een rijtje te zetten. Uiterlijk 31 december moet je een keuze hebben gemaakt voor een nieuwe zorgverzekeraar. Succes!


Advertentie

Echt herstel begint bij een gezonde basis

Wil jij goed herstellen van je burn-out? Met een gezonde basis kun je weer de hele wereld aan.

Coaching en bewegen in de natuur

Bij BoFit herstel je niet alleen met je hoofd, maar ook met je lijf. Door coaching en bewegen in de natuur. Zo zorg je ervoor dat alle facetten van jouw gezondheid meespelen in je herstel. Je herstelt dan op een duurzame manier, zodat je hier je de rest van je leven profijt van hebt.

Na een BoFit-traject:

  • Ontspan en geniet je meer en neem je voldoende tijd voor jezelf;
  • Geef je beter je grenzen aan;
  • Heb je meer regie over je eigen leven;
  • Herken je de stresssignalen van je lichaam op tijd;
  • Kijk je weer positief naar de toekomst;
  • En kun je weer klachtenvrij aan het werk

Herstel bij een betrouwbare organisatie met meer dan 20 jaar ervaring!

Vorig artikelHoe krijg je een goede balans tussen werk en kinderen?
Volgend artikelWat als alles je te veel is?
De redactie van Stressplein bestaat uit een groot aantal specialisten uit het werkveld. Hieronder vallen stresscoaches, mindfulness coaches, maar ook ervaringsdeskundigen.