Op natuurlijke wijze minder stress met homeopathie

401

Steeds weer hoor je dat iedereen het zo druk heeft. Op werk loop je op je tenen en thuis zetten de kinderen de boel op stelten. Door al dat gevlieg heb je nauwelijks nog tijd voor jezelf. Als deze situatie te lang aanhoudt, krijgt stress de overhand in je leven. Naast de veelgehoorde tips als mediteren, voldoende rust nemen en bewegen kan homeopathie je helpen om stress de baas te worden of gevoelens van stress te voorkomen.

Wat is homeopathie nu precies?

Je hebt vast wel eens gehoord dat homeopathie een alternatieve geneeswijze is die met natuurlijke middelen werkt. Een homeopaat zoekt naar de samenhang tussen jouw klachten en symptomen. Daarna kan de behandeling specifiek op jouw klachten worden afgesteld. Hiervoor moet er dieper gekeken worden naar de persoon en de factoren die de klachten in stand houden en hebben veroorzaakt. Omdat elke persoon anders is, ziet ook elke homeopathische behandeling er anders uit. Hier vind je meer informatie over homeopathie.

Welke homeopathische middelen helpen om stress te verminderen?

Bij het gebruik voorschrijven van een homeopathisch geneesmiddel kijkt de homeopaat naar jou als persoon. Jouw karaktereigenschappen zijn bepalend voor de keuze van het middel. De hieronder genoemde middelen helpen allemaal om stress te reduceren.

  • Lachesis: werkt bij mensen die snel opgewonden zijn, intuïtief, geestelijk overactief, last hebben van gevoelige huid, veel en graag praten, heel gevoelig zijn voor druk van de kleding (voornamelijk bij hals en taille) en snel blauwe plekken krijgen.
  • Phosphorus: werkt bij mensen die extravert zijn, waarbij een hazenslaapje de klachten verminderd, het snel koud hebben maar wel altijd warme handen hebben, snel afgeleid zijn en moeite hebben zich te concentreren, snel emotioneel zijn en erg gevoelig zijn voor de sfeer en indrukken.
  • Pulsatilla: werkt goed bij mensen waarbij een wandeling de klachten verminderd, zelden dorstig zijn, het lastig vinden om ‘nee’ te zeggen, snel angstig zijn, timide, last hebben van wisselende stemmingen en geestelijk snel uit balans zijn.
  • Ignatia: helpt als je regelmatig last heb van hoofdpijn, niet van fruit houdt, je veel eet om je stress te vergeten, bewegen je een beter gevoel geeft, je een binnenvetter bent en veel ideale en hoge verwachtingen hebt van het leven.

Een bezoek aan de homeopaat

Een consult bij de homeopaat kan helpen om je inzicht te geven in jouw klachten. Niet alleen wanneer je alle andere tips en trucs om jouw stress te verminderen al hebt uitgeprobeerd, maar ook als je gewoon eventjes een steuntje in de rug nodig hebt om jouw stressniveau wat te verlagen. Als je het consult vergoed wilt krijgen, heb je een aanvullende verzekering nodig. De voorwaarden zijn verschillend. Als je de pakketten op een rijtje zet, kun je de zorgverzekering vergelijken. Veel aanvullende pakketten bieden een maximale vergoeding per dag of consult en stellen een maximum aan het bedrag dat ze vergoeden voor het totale behandeltraject. Daarom is het verstandig om van tevoren jouw zorgverzekering te vergelijken.

Vorig artikelIk ga op reis en ik neem mee ………….mezelf en al m’n valkuilen
Volgend artikelAantal bedrijfsongevallen in zorgsector toegenomen
De redactie van Stressplein bestaat uit een groot aantal specialisten uit het werkveld. Hieronder vallen stresscoaches, mindfulness coaches, maar ook ervaringsdeskundigen.