Kleine momenten van vriendelijkheid…

241

We kunnen het geweld en het lijden in de wereld niet bevatten. Telkens wanneer er iets ingrijpends gebeurt kan een gevoel van  moedeloosheid en vrees ons overspoelen. Moedeloosheid omdat het lijden zo groot is, en we het gevoel hebben met lege handen te staan. Vrees omdat we de gevolgen van geweld niet kunnen overzien. Waar gaat het heen? Zal deze gebeurtenis leiden tot nog meer afscheiding, onbegrip en haat?
Het gevaar is dat we ons afsluiten en verharden, de muren optrekken om de pijn van de wereld niet te voelen, maar zal het daarmee beter worden? Of voedt het vooral het gevoel van ik en jij, wij en zij? Het duister kunnen we niet verdrijven door het uit te bannen. Duister verdwijnt wanneer er licht op schijnt.

Het licht van vriendelijkheid, medemenselijkheid en compassie hebben we allemaal in ons en juist nu is het zo belangrijk dat licht in jezelf op te zoeken en te laten schijnen. Het hoeven geen heldhaftige daden te zijn, leg de lat niet te hoog, dat verlamt. Kleine momenten van vriendelijkheid zijn altijd toegankelijk en maken een wereld van verschil.

Hier, nu is het enige moment waarin je leeft, waarin je bent, dus kijk om je heen, hier, nu, welk vriendelijk gebaar kun je maken? De deur openhouden voor een ander, uit de rij stappen bij de kassa als je mobiel afgaat, de buschauffeur begroeten, een glimlach naar een voorbijganger.

Aandacht en vriendelijkheid brengen bij momenten dat je in contact bent met een ander, wie die ander ook is, het is je medemens. Je zult zien dat er een glimlach verschijnt en je hart zachter wordt, in dat moment sta je niet met lege handen maar draag je bij aan een betere wereld.


Advertentie

Echt herstel begint bij een gezonde basis

Wil jij goed herstellen van je burn-out? Met een gezonde basis kun je weer de hele wereld aan.

Coaching en bewegen in de natuur

Bij BoFit herstel je niet alleen met je hoofd, maar ook met je lijf. Door coaching en bewegen in de natuur. Zo zorg je ervoor dat alle facetten van jouw gezondheid meespelen in je herstel. Je herstelt dan op een duurzame manier, zodat je hier je de rest van je leven profijt van hebt.

Na een BoFit-traject:

  • Ontspan en geniet je meer en neem je voldoende tijd voor jezelf;
  • Geef je beter je grenzen aan;
  • Heb je meer regie over je eigen leven;
  • Herken je de stresssignalen van je lichaam op tijd;
  • Kijk je weer positief naar de toekomst;
  • En kun je weer klachtenvrij aan het werk

Herstel bij een betrouwbare organisatie met meer dan 20 jaar ervaring!

Vorig artikelDe onwelkome boodschap
Volgend artikelCognitieve gedragstherapie bij stress
Ellen van Iersel is mindfulness trainer. Zij geeft de 8-weekse Mindfulness Based Stress Reductie training aan mensen die beter willen leren omgaan met de uitdagingen van het leven. Tevens begeleidt zij mindfulness stilteweekenden en organiseert zij een jaarlijkse meditatie reis naar India. Zij is opgeleid door het Centrum voor Mindfulness Amsterdam. Meer informatie vind je op www.livemindfully.nl.